It’s all about the taste

It’s all about the taste … eller det är smaken som räknas. Stämmer det? Både ett rungande ja och ett litet nej. Det är inte bara smaken som räknas men smaken betyder väldigt mycket.

En smaklös eller dålig rätt som är upplagd på ett vackert sätt blir aldrig mer smakfull än vad den faktiskt smakar , men en fantastiskt god rätt som är upplagd slarvigt eller utan tanke är ändå alltid god, däremot kan den rätten bli ännu godare om ögat får vara med och äta också.

För visst är det så … att vi äter med ögonen också! Jag är verkligen inte bra på upplägg och att fotografera maten men jag försöker . Man blir bättre och bättre förhoppningsvis .

För mig är smaken det viktigaste. Jag har lärt mig att inte lita på ögonen. Det som ser konstigt och inte så aptitligt ut kan i själva verket vara en smaksensation om du bara vågar smaka och prova på nya smaker. Att våga prova nytt är en upptäcktsresa i smakvärlden . Du blir aldrig färdig, du kommer aldrig fram till slutmålet. Det finns alltid mer saker och smaker att upptäcka.

Ibland när du smakar nya saker blir du besviken och du gillar det inte men låt inte en dålig erfarenhet styra dina smaklökar. Dessutom finns det smaker man måste vänja sig vid. Upp till tio gånger kan det till exempel ta för ett barn att lära sig tycka om en ny smak ! Tänk på det när ni lär era barn att smaka på nya saker…. minst tio ggr ska man smaka på nåt innan man säger att man inte tycker om det.

Låt inte din hjärna ha förutfattade meningar om vad det du ska äta smakar. Gå in i smakandet med ett öppet sinne . Kombinationer av smaker kan verka ologiska och helt absurda men faktiskt fungera tillsammans och lyfta varandra. Ta inte smaken för givet! Den växer inte på träd . Den kommer av fina råvaror, kärleksfull omsorg och ett gott handlag . Smaken är inte allt men den är väldigt väldigt mycket!

Kommentera