Äppelrosor

Har du äpplen hemma? Ett paket smördeg också kanske? Lite marmelad? Då har du allt du behöver för att göra de här fina äppelrosorna.

wpid-wp-1445753591112.jpeg

Det är inte så svårt som det ser ut…. Skär smördegen i 6*20 cm remsor. Klyfta äpplen och skär klyftorna i tunna skivor. Det är viktigt att de är tunna annars blir det svårt att rulla dem utan att de går sönder. Lägg äpplebitarna i en skål och häll på kokande vatten. Låt stå fem minuter. Nu har äpplen blivit lite mjuka.

Lägg en sträng ex aprikosmarmelad på remsan med smördeg och placera ut äppelskivor på överkanten med bågen uppåt.wpid-wp-1445753577134.jpeg Vik sedan över underdelen av smördegen och rulla ihop. Placera dem i bullformar.wpid-wp-1445753584350.jpeg Sätt in dem i ugnen på 225 grader tills de är genomgräddade ca 25 min. Pensla dem gärna med en sockerlag när de kommer ut ur ugnen så bli de glansiga.

De ser

De

Kommentera

%d bloggare gillar detta: