En dag på stranden

Nu har värmen kommit! Och semestern börjat….men bara för att man har semester från spisen på jobbet behöver man ju inte ta semester från spisen här hemma. Däremot kan man ju göra lite annorlunda och mer sommarlätta maträtter, för i värmen blir man inte så hungrig. Men äta bör man ju annars dör man. Kroppen behöver näringen och saltet eftersom vi svettas ut mycket av saltet. Och framför allt glöm inte att dricka! Kanske kommer här nåt inlägg framöver om olika drickor man kan göra i sommarvärmen. Men just idag har vi bestämt att vi ska till stranden, så picknick korgen skall packas med lunch.

Igår hade jag planerat att jag skulle göra ett pan bagnat, men jag var i två affärer för att köpa brödet till denna godsak men brödet var slut! Så det blir till att tänka om…pan bagnat kommer vid ett senare tillfälle för detta måste ni faktiskt prova.

Så det blev till att tänka om…ciabatta är gott, speciellt om man fyller de med massa godsaker, och det gjorde ju inget att de dessutom var på extrapris i affären. Bestämde mig för att fylla den ena med rökt lax, ägg och creme cheese, och den andra fick kalkonpastarami, mozarella och pesto. Lite coctailtomater åkte också ner i väskan….och dricka!! Nu är jag redo för stranden.

picknick

sommar13sommar3sommarfynd4

Kommentera