Jorden runt på tre veckor: dagstur till USA🇺🇸

Vi närmar oss slutet på vår resa och turen har kommit till det stora landet i väst. Landet där allt är störst , bäst och vackrast. Där ordet lagom inte existerar och där drömmar kan slå in. Landet jag talar om är ju förstås USA. Där hyllmeter efter hyllmeter av flingor finns i de mest gigantiska stormarknader man kan tänka sig. Men flingor är inte det vi här brukar äta till lunch så mitt val av mat fick väl ändå bli det allra mest USA-aktiga jag kan tänka mig … just det hamburgare! Skulle tro att det är poppis idag .

Alla vet redan hur man bygger ihop en hamburgare. Det har visats tv program om bara burgare … så jag ser inreder som nödvändigt att ge er ett recept på det men jag kan ju dela med mig av receptet på tillbehöret . Till våra hamburgare serverar jag nämligen friterade lökringar .

Skär löken i halvcm breda ringar och dela varje ring för sig . Ta bort det allra mittersta . Lägg ringarna i en påse och häll i maizenamjöl, blås upp påsen och skaka runt ringarna tills de är täckta av maizena .

Nu ska vi blanda ihop frityrsmeten . 2,5 dl mjöl, 1 dl maizena, salt, chilipulver, spiskummin, och malen koriander smaksätter smeten . Tillsätt ca 1 msk bakpulver , ja det ska va msk , och rör sedan ihop allt tillsammans med vatten , gärna kolsyrat , eller öl. Smeten ska va så att den rinner men ska ändå stanna på lökringarna . Ungefär som amerikansk pannkakssmet i konsistensen .

Hetta upp olja till 180 grader och lägg i lökringarna i smeten . Ta upp en och en och låt dem droppa av överflödig smet innan du försiktigt friterar dem i den heta oljan . Låt dem bli gyllenbruna och ta upp dem och lägg dem på papper att rinna av .

Bygg din egen burgare med sallad tomat och dressing och servera med lökringar . Hugg in!

Kommentera