Krämig potatissoppa med färg

Potatis och purjolökssoppa är för många en klassiker och kanske till och med favorit men här ska jag ge er ett recept på en annan variant av potatissoppa som dessutom inte är så blek utan har en fin grön färg .

Den gröna färgen kommer av spenat och små broccolibuketter. Det här är en god och värmande soppa perfekt för en dag som denna när vinden tjuter och regnet piskar i sidled.

Börja med att skala potatis och sedan dela den i mindre bitar . Skala och skiva en lök . Fräs detta i en gryta under omrörning och häll sedan på grönsaksbuljong till det täcker potatisen och låt det koka till potatisen är mjuk. Ca 15 min.

Mixa potatisen och häll i mjölk och en skvätt grädde till lagom önskad konsistens . Lägg i hackad spenat och små broccolibuketter och låt soppan få ett uppkok. Smaka av med salt och tabasco. Du kan själv reglera styrkan .

Servera i kopp eller i tallrik och njut soppan med ett gott bröd och lite goda råa grönsaker som morötter, gulbetor och använd givetvis stjälken på broccolin . Inget svinn här inte!…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: