Blåbärskakor, inlagda päron och spenatsoppa

Redan när jag kom innanför dörren hos min dotter började planeringen … Det första hon sa när jag hade duschat av mig resdammet var ”när ska du börja laga mat?”. Det visade sig att hon hade väntat med att äta för hon ville att jag skulle göra nåt gott . Så medan jag svängde ihop en peruansk köttfärsgryta och ris, så skrev vi lista för att veta vad vi skulle behöva handla. Den blev lång!

Idag gick vi ut på stan och åt sushi som vi båda älskar och det var supergott ! Vackert var det också .

På väg hem slank vi in i en arabaffär och handlade lite kryddor och arabiskt kaffe med kardemumma. Har du inte provat det är det ett måste att göra… det är som att äta en bulle till kaffet utan att egentligen äta den så om man tänker så är det ju ganska bra för figuren .

Hemma igen tog vi det lugnt en stund och senare på dagen var det dags att börja beta av listan . Idag blev det blåbärskakor . Gör en mördeg och rulla till bollar . Sätt tummen i mitten och fyll med fast blåbärssylt. 200 graders ugn tills de fått aningen färg och låt den sedan svalna på plåten .

Sedan hade jag haft med mig lite augustipäron upp. Augustipäron är pyttesmå päron som är supergoda att bara äta , men de går inte att förvara några längre stunder så vi beslöt att lägga in dem i sockerlag med lite kanel . Vi skar bort kärnhuset och la dem i en kastrull tillsammans med lite vatten och socker och två bitar kanelstång. Lät de koka i några minuter tills sockret löst sig ordentligt och päronen mjuknat något. Detta hällde vi direkt på två glasburkar och satte på locket direkt . Efter en timme på bänken hör man hur det klickar till i burkens lock , då vet man att där är vakuum i burken . Bara att förvara och ta fram när man är sugen på nåt gott. Lite grädde till så har du en efterrätt till en kunglighet!

Även fast här är närmare trettio grader ville min dotter ha spenatsoppa till kvällsmat, och det gick inte att övertala henne att göra nåt annat så spenatsoppa fick det bli. Jag hade en ny sorts spenat , klätterspenat , men om sanningen ska fram gillade jag den inte så mycket . Eftersom den har röda kanter på bladen blev soppan lite brunare än vanligt och konsistensen på den spenaten var lite annorlunda, mer fetbladig. Kort sagt vi fick till en spenatsoppa men jag föredrar att använda mig av vanlig spenat eller mangold.

Kommentera