Från jord till bord

Det är så härligt att ha en trädgård där man kan odla lite själv. Jag har fyra pallkragar och ett litet växthus. Det är egentligen allt som behövs för att få den underbara känslan att bara gå ut i trädgården och plocka med sig in det som senare hamnar på tallriken.

Idag var en sån dag… jag gick ut i trädgården skördade och la det sedan direkt på tallriken, från jord till bord…kan det bli bättre?

Som ni kanske har sett så satte jag tidigt i våras potatis. Och inte vilken potatis som helst utan en helt rosa sort som hette Red Emmalie. Idag var en stor dag, jag tog nämligen den första skörden av dessa guldklimpar. Ett potatisstånd blev precis lagom mycket till lunch. Skörden blev ca 1 kg på en planta. De var inte jättestora men det ska ju inte heller färskpotatis vara. Alldeles släta och fina och vilken färg!! Det var bara till att skölja av dem och sätta på dem på direkten, med en kvist dill och ganska rikligt med salt. De fick koka ca 10 min sedan var de färdiga.

Upp ur grönsakslandet kom också lite morötter, några lökar och en handfull bondbönor. Romansalladen fick också följa med in, likaså ett knippe gräslök.

Känslan av lyx kom över mig . Tänk vilken förmån jag har att få gå ut och plocka min egen lunch! Min skörd tillsammans med lite matjessill och gräddfil fick bli lunch idag. Och vilken välsmakande lunch sedan! Och vacker!En riktig färgpalett. Tänk att allt på tallriken kom direkt från jorden till mitt bord utom sillen och gräddfilen.

Titta här får ni se den vackra rosa potatisen. Det är ju inte bara skalet som är vackert att se på , även insidan är rosa. Behöver jag tala om att jag njöt av min lunch idag?

 

Kommentera