Grönkålschips

Grönkål har alltid varit en av mina favoriter på julbordet, men idag testade jag en ny variant av grönkål som jag länge velat testa nämligen grönkålschips.

Till detta behöver du färsk grönkål. Repa bladen av stammen och dela dem i lagom stora munsbitar. Torka av den väl. Hetta upp olja antingen i fritös eller i en kastrull på spisen och lägg ner några grönkålsblad åt gången. Att fritera är inte svårt. Det viktiga är att oljan inte får bli för varm och att du alltid har ett lock till hands som du kan lägga över grytan om olyckan är framme. Vad du än gör, försök ALDRIG släcka brinnande olja med vatten!!!!!

Låt grönkålsbladen friteras till de är knapriga och mycket spröda, någon minut. Salta chipsen och ät! Jättegott!

Tänk bara på att det kan skvätta en del om grönkålen är det minsta fuktig. Därför är det bra om du har ett stänkskydd så att du inte bränner dig eller oljan stänker över allt.dsc_0125.jpg

Vackert att se på, gott att äta och väldigt beroendeframkallande sätt att äta grönsaker!

Kommentera