Vårgrön snabbmat

Så här i vårtider vill man göra så mycket så ibland måste man se till att få något i magen snabbt och enkelt. Igår var en sådan dag. Gräset skulle klippas och jag skulle plantera tomatplantor och gurka och lite annat smått och gott typ aubergine och jalapeño. Ogräs skulle rensas och ja …du vet trädgården behövde lite omsorg och kärlek.  Helst hade jag sett att jag bara kunde värma nåt men kylskåpet var tomt och det var bara till att laga nåt.

Nåt som brukar gå snabbt är soppa. Jag hade potatis och purjolök i mängd för , för ett par dagar sedan fick jag en hel påse purjolök av min mor som hade växt i hennes trädgård. Så potatis och purjolökssoppa fick det bli. Men … just den smaken var jag ju inte så sugen på så det blev en annan variant än den gamla vanliga.  Här kommer receptet för två personer:

5 potatis , 2 små purjolökar ,vatten, buljontärning eller pulver, timjan, svartpeppar,  2 msk vitlöksost, 1 dl mjölk.

Skala och dela potatisen i små bitar, ansa och skölj purjolök och dela i små bitar, gärna den gröna delen. Separera en del potatis och en del purjo att lägga i soppan efter den har mixats för att få textur på soppan. Lägg resterande potatis och purjo i en kastrull med vatten och buljong (ca 6 dl vatten) och låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa ihop soppan. Häll i mjölk till önskad konsistens, resterande potatis bitar och purjo och låt dessa koka sig mjuka. Smaksätt med timjan, svartpeppar, salt. Innan servering låt vitlöksosten lösas upp i soppan .

Allt som allt tog det ca en kvart att laga en god och näringsriktig måltid. Att den sen var vackert ljusgrön precis som björklöven utanför är ju bara ett plus i kanten.

Eftersom jag hade bråttom att komma ut i trädgården missade jag helt att fota och kan därför inte visa er resultatet , men jag tror att ni kan se den framför er ändå.

Kommentera